Forskere søger efter måder til, hvordan almindelige mennesker kan hjælpe med at rydde op i noget af det miljømæssige rod, og de fandt det ved at ændre et huss tagmaling. Vores nuværende generation ser ud til at være den, der fanger alle konsekvenserne af fortiden. I dag indvarsler hele verden til en nyere, dybere miljøbevidsthed, og folk tager passende skridt til at reducere CO2-fodaftrykket.

Men er ideen virkelig gennemførlig?

Obamas hovedmand, når det kommer til at løse problemet med den globale opvarmning, kom ud med en ret overraskende, men genial måde at hjælpe med at bremse miljøfænomenet. Professor Steven Chu, som er den nuværende amerikanske energiminister, har erklæret, at en ændring af tagmalingen på et hus fra de traditionelle mørkefarvede til hvide vil svare til at reducere bilernes kulstofudledning om elleve år.

Energisekretæren sagde, at en god måde at bekæmpe den globale opvarmning på er at gøre tage hvide og konstruere fortove for at opnå en mere konkret form for farve end at have den sort, som er den sædvanlige farve på fortove og veje.

Grunden til at man går ind for hvid murmaling er, at lyse farver reflekterer varmen tilbage til atmosfæren end blot at absorbere den – hvilket mørke farver gør. Hvis du maler dit tag hvidt, vil det aflede solens varme stråler mere end nogen anden farve. Det kan betyde, at du sparer meget på dine køleomkostninger hver sommer. Forestil dig at spare alle de penge, samtidig med at du hjælper med at spare på energien.

Hvis du bruger singler som tagmateriale, kan du stadig give en hånd med i denne miljøvenlige indsats. Udskiftning af de mørke helvedesild med terracotta røde eller hvide vil hjælpe dig med at spare op til fyrre procent af køleudgifterne. Husk, at et hus skal tages om efter tyve år eller overmales med maling hvert andet år for at vedligeholde det.

Det får os til at undre os over, hvordan denne idé kunne sættes i værk. USA er nu i gang med at implementere tiltag til, hvordan man får dette projekt til at skubbe. Nogle af staterne sørger endda for incitamenter til familier, der kan gøre deres hjem mere miljøvenlige. Hvorvidt andre stater i eller andre lande vil tage skridtet ved hjælp af den hvide revolution til en grønnere verden er stadig uvist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *